"Hoop dat Overlegcomité nodige maatregelen durft nemen" (Domus Medica)

"Sinds een week of twee heb ik een ongemakkelijk gevoel. Voor het eerst heb ik het gevoel dat de regering twijfelt om bepaalde maatregelen te nemen. Ik hoop dat het Overlegcomité de nodige maatregelen durft te nemen." Dat heeft Roel Van Giel, voorzitter van  Domus Medica, vrijdag gezegd in de coronacommissie van de Kamer.

Staan we in ons land voor een derde golf van de pandemie? "Sinds een week of twee heb ik opnieuw een ongemakkelijk gevoel", zegt Roel Van Giel van Domus Medica. "Je ziet de curve stagneren, je ziet wat er in het buitenland gebeurt en je ziet dat de meer besmettelijke Britse variant begint te circuleren".

Volgens Van Giel heeft de huidige regering de voorbije maanden meer haar politieke verantwoordelijkheid opgenomen dan de vorige regering (regering-Wilmès, red.). "Maar voor het eerst voel ik bij de huidige regering twijfel om bepaalde maatregelen te nemen. Ik hoop dat het Overlegcomité dat durft. We weten intussen dat we maatregelen moeten nemen vóór de curve de knik maakt", aldus Van Giel.

Van Giel roept de beleidsmakers ook op om "realistischer" te communiceren over de vaccinatiecampagne. Zo is er volgens hem een "cruciale fout" gemaakt door enkele weken geleden een versnelling aan te kondigen. "Men heeft zich laten opjagen door de publieke opinie", aldus Van Giel. "Deze vaccinatiecampagne gaat acht maanden duren. Het heeft geen zin om ons te laten opjagen door vergelijkingen met andere landen".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.