"Geen indicatie dat er fundamentele problemen zijn met Doclr" (Beke)

Er zijn geen indicaties dat er fundamentele problemen zijn met Doclr, het uitnodigingssysteem voor de vaccinatiecentra. Dat zegt het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke na berichtgeving dat het systeem nog kampt met kinderziektes.

De Morgen schrijft vandaag dat de uitnodigingen de afgelopen weken in de soep draaiden door storingen bij Doclr, het platform waarmee uitnodigingen worden verstuurd naar mensen die zich kunnen laten vaccineren.

Dat verbaast niet, schrijft De Morgen: de software is niet gebouwd voor een massale vaccinatiecampagne, was niet klaar, en het bedrijf achter Doclr heeft amper personeel.

In een reactie laat het kabinet van minister Beke weten dat er geen indicaties zijn dat er structurele problemen zijn met het systeem.

Zijn woordvoerder Carmen De Rudder wijst erop dat er voortdurend testen uitgevoerd worden en dat die goed verlopen. Ze erkent wel dat er tot nu toe nog geen enorme hoeveelheden uitnodigingen verstuurd moesten worden, wat in de toekomst wel zal gebeuren. "Momenteel wordt de capaciteit opgedreven", zegt ze.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.