Escape rooms in 30 scholen moeten jongeren warm maken voor gezondheidssector

In 30 scholen in Vlaanderen komt er een escape room waar jongeren kunnen kennismaken met de studie- en jobmogelijkheden in de gezondheidssector. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, die voor het initiatief samenwerkt met haar collega van Welzijn Jo Vandeurzen.

Escape rooms zijn al een tijdje aan een opmars bezig in Vlaanderen. Bij een escape room laten mensen zich in groep opsluiten in een afgesloten ruimte die ze enkel kunnen verlaten na het gezamenlijk oplossen van puzzels en raadsels. Lukt dat niet binnen een bepaalde tijd (meestal één uur) is de uitdaging mislukt. 

Ministers Crevits en Vandeurzen willen de succesformule van die escape rooms nu gebruiken om jongeren warm te maken voor een opleiding of job in de gezondheidssector. Zo krijgen 30 scholen de kans een escape room rond de zorg in te richten. Bedoeling is dat de jongeren gedurende één lesuur samenwerken en tegelijk kennismaken met de gezondheidssector. 

Het is een open deur in trappen, maar de zorgsector moet de komende jaren op zoek naar een pak extra personeel. Door de vergrijzing zullen er tegen 2021 meer dan 32.000 jobs in de sector bijkomen.

Meer informatie is terug te vinden op: ikgaervoor.be/escaperoom

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.