Eén op de vijf geslaagd voor (tand)artsenexamen bij Franstaligen

Iets meer dan 20 procent (20,26 pct) van de kandidaten is geslaagd in de juli-test van het toelatingsexamen voor geneeskunde en tandheelkunde in Franstalig België. Dat heeft de Academie van onderzoek en hoger onderwijs (Ares) maandag bekendgemaakt. In totaal slaagden 684 kandidaten voor het examen.

Meer dan twee derde (67,71 pct) van de kandidaten waren meisjes. Die trend werd ook al vastgesteld in de test van september 2017 en in de Vlaamse Gemeenschap, merkt de Ares op.

De aspirant-studenten moesten slagen voor een toets bestaande uit 120 meerkeuzevragen verdeeld in acht vakken: vier wetenschappelijke vakken (scheikunde, biologie, natuurkunde, wiskunde) en vier vakken die te maken hebben met communicatie en kritische analyse van informatie (redeneren, communicatie, ethiek, empathie).

Een totaal van 3.376 jongeren nam deel aan de test, 3.615 waren geregistreerd. De academie merkt op dat het algemene slaagpercentage lager is in bètavakken, waarbij de natuurkundetest het moeilijkst is.

Kandidaten die voor de test niet geslaagd zijn, krijgen een herkansing op 5 september.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.