Domus Medica en Wachtposten Vlaanderen gaan samen in zee voor wachten

Domus Medica en Wachtposten Vlaanderen gaan samen in zee om de activiteiten van de wachtposten en wachtdiensten in Vlaanderen maximaal te ondersteunen. Hiermee willen Domus Medica en Wachtposten Vlaanderen hun samenwerking intensiveren en breder bekijken, meer specifiek voor alle medische zorg die buiten de normale openingsuren valt, de zogenaamde out-of-hours-care.

Eendracht maakt macht, menen beide organisaties. Vandaar de samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking tussen Domus Medica en Wachtposten Vlaanderen is weliswaar niet nieuw. In het verleden sloten ze al een overeenkomst in het kader van een samenwerkingsproject van het Riziv, maar vandaag wensen ze deze samenwerking te intensiveren.

Dr. Bart Van de Velde (voorzitter Wachtposten Vlaanderen): “Wachtposten Vlaanderen is een kleine organisatie met veel ideeën die we graag willen realiseren. Ideeën die ook bij Domus Medica al langer op tafel liggen. Daarom is het voor ons een logische keuze om de samenwerking met Domus Medica opnieuw te bekrachtigen en zo als organisatie verder te professionaliseren.”

"Samenwerking met verschillende syndicaten"

Dr. Roel Van Giel (voorzitter Domus Medica): “Om onze gezamenlijke doelen te realiseren, richten we binnen Domus Medica een nieuw expertisedomein op, waar de samenwerking tussen Domus Medica en Wachtposten Vlaanderen inhoudelijk verder uitgewerkt zal worden. Dit expertisedomein zal bestaan uit vertegenwoordigers van Wachtposten Vlaanderen, aangevuld met mensen met expertise op het domein van out-of-hours-care. Daarnaast zal ook gestreefd worden naar samenwerking met de verschillende syndicaten.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.