Corona - Patiënten steunen huisarts die onzorgvuldig handelde

De 68-jarige huisarts uit Zingem (Kruisem) die misschien 105 inwoners besmette van de Zingemse deelgemeente Ouwegem en daarom krijgt nu de steun van patiënten in een Facebookgroep 'je suis Léon'. De huisarts gaf zijn fout openlijk toe en werkte meteen mee aan de opsporing van risicopatiënten, maar hij kreeg ook doodsbedreigingen. De Facebookgroep wijst op zijn voorheen onberispelijke parcours.

Dat althans moeten we afleiden uit een artikel in Het Laatste Nieuws dat de oprichting meldt van de FB-groep. De huisarts zelf put er alvast moed uit. Hij zou zijn praktijk stoppen, maar laat nu weten dat hij zijn praktijk “misschien toch weer opstart.”
Zelf is hij verbaasd over het initiatief.
Tal van collega-artsen, Domus Medica en zelfs virologe Erika Vlieghe, reageerden vol onbegrip op de artsin kwestie die zonder mondmasker patiënten had behandeld: vooral op sociale media waren sommige reacties snoeihard. De betrokken huisdokter vertelde dat hij ook al telefonisch met de dood was bedreigd.
> Lees ook: incident huisarts-besmetter ten zeerste betreurd
 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.