Brusselse brandweer - Liberale vakbond activeert stakings- en actieaanzegging

VSOA heeft de eerder ingediende stakings- en actieaanzegging voor de Brusselse brandweer geactiveerd. Acties van het personeel vanaf dinsdag 8 uur zijn hierdoor gedekt door de liberale overheidsvakbond. Die kaart onder meer een personeelsgebrek aan.

De bond had begin deze maand reeds de aanzegging ingediend voor en acties aangekondigd bij de Brusselse brandweer, voluit de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (DBDMH).

De vakbond kaart onder meer een "terugkerend personeelsgebrek" aan, net als een hoge werkdruk, het "steeds toenemende" aantal interventies, een gebrek aan middelen en uitrusting en een niet-aangepaste werkomgeving.

Alle acties van het personeel, de dringende hulpverlening uitgezonderd, worden door de aanzegging gedekt, meldt de bond in een mededeling. VSOA vraagt ook de ambulanciers om nauwgezet de interventieraporten in te vullen. VSOA vraagt dat te doen in de ziekenhuis zelf en op papier, om de rapporten vervolgens bij te houden.

Bij de Brusselse brandweer rommelt het al een tijdje. Er werden eind vorig jaar onregelmatigheden vastgesteld bij aankopen en er is sprake van een manke interne organisatie. Directeur-generaal Thierry Mercken werd in december geschorst. In maart gaat de hervorming van de brandweer in.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.