Belgen willen als eerste versoepeling met meer mensen afspreken (Grote Coronastudie)

Als het van de deelnemers van de Grote Coronastudie afhangt, wordt de eerste versoepeling van de coronamaatregelen dat er opnieuw met meer mensen mag afgesproken worden. Dat blijkt uit de bevraging van de UAntwerpen, die dinsdag door 31.000 mensen werd ingevuld. Ook naar terrasjes doen wordt massaal uitgekeken.

De enquête van de UAntwerpen, in samenwerking met UHasselt, KU Leuven en ULB, vroeg dinsdag naar de mogelijke versoepelingen. 'Met meer mensen kunnen afspreken (binnen of buiten)', kwam het vaakst naar voren bij de vraag welke activiteit ze het eerst willen hervatten. 'Een terrasje doen op café of op restaurant' zat bij 71 procent van de deelnemers in de top vijf.

Opvallend is dat duidelijk meer mensen de afgelopen twee weken een hand of een kus gaven aan iemand buiten het eigen gezin. Er werd meer fysiek contact gemaakt dan tijdens de feestdagen. "Samen buiten van het mooie weer genieten kan een mogelijke verklaring zijn, maar ook dan blijven de basisregels van het grootste belang", zeggen de onderzoekers.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.