"België gaat vaccin van Janssen voor heel Europa verdelen"

Het coronavaccin van Janssen Pharmaceuticals zal voor Europa vanuit ons land verdeeld worden. Dat weet Gazet van Antwerpen uit goede bron. Bij Janssen zelf kan men voorlopig enkel bevestigen dat "België een rol zal spelen in de distributie".

Het coronavaccin van Janssen, onderdeel van de Amerikaanse groep Johnson & Johnson, wordt ontwikkeld en geproduceerd bij Janssen Vaccines in het Nederlandse Leiden. Ook de laboratoria van Janssen in Beerse speelden bij de ontwikkeling een centrale rol. Die Belgische vestiging zal binnenkort de distributie voor heel Europa overzien, vernam de Gazet uit goede bron.

Het dossier van het Janssen-vaccin ligt op dit ogenblik ter goedkeuring bij het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA. Volgens woordvoerder Tim De Kegel kan het bedrijf daarom geen details geven over de distributieplannen. "België zal wel een rol spelen bij de distributie", kan hij wel kwijt.

Ook bij de verdeling van andere geneesmiddelen speelt Janssen België een sleutelrol in de globale toeleveringsketen van Johnson & Johnson. Naast een distributiecentrum in Beerse - gespecialiseerd in hoogtechnologische opslag - heeft het bedrijf een Europees distributiecentrum (EDC) in La Louvière. In de Henegouwse gemeente Courcelles is ook het Europese distributiecentrum voor medische hulpmiddelen gevestigd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Johan Van Calster

    01 maart 2021

    Dit is goed nieuws, dan is het in goede handen bij bekwame mensen. Johan VC