Artsen AZ Sint-Lucas spelen ‘God van de Slachting’

Vanaf 7 oktober staan vier artsen van AZ Sint-Lucas Gent op de planken in een voorstelling voor drie goede doelen. Ze spelen ‘God van de Slachting’, een tragische komedie die ontaardt in heftig verbaal geweld. De opbrengst gaat naar drie goede doelen.

Wat hebben een nuclearist, een psychiater, een maag-darmspecialist en een anesthesioloog met elkaar gemeen? Ze zijn samen keihard aan het repeteren voor de opvoering van ‘God van de Slachting’ een toneelstuk van Yasmina Reza.

Acht voorstellingen staan gepland in het Scala-theater in Gent en de tickets vliegen naar eigen zeggen de deur uit.

"Na hun opvoering van Het Diner in 2019 hadden onze artsen de smaak goed te pakken", heet het bij AZ Sint-Lucas Gent. Vanaf 7 oktober staan ze dus voor de tweede keer samen op de planken onder de begeleiding van regisseur Lucas Tavernier. De opbrengst van de voorstellingen gaat naar drie goede doelen: de vzw’s H.E.L.P., Touché en Revive.

Thema

In ‘God van de Slachting’ verandert een beschaafde conversatie tussen twee koppels al gauw in een snedige woordenwisseling die ontaardt in heftig verbaal geweld.

De voorbereiding is voor de artsen ook bijzonder heftig. Birgitte Vangehuchten, anesthesioloog: ‘Ik ben heel blij met mijn rol en beleef er veel spelplezier aan. Ik hoop dan ook dat ik dit kan overbrengen en het publiek dat kan laten voelen. Tekstkennis is in dit stuk enorm belangrijk, de timing moet gewoon perfect zijn: ik heb me vaak toch even moeten afzonderen om in alle rust te studeren."

Marianne Lippens, nuclearist: ‘Na vele repetities waarin hard gewerkt wordt, is het zalig om te voelen dat het begint te lukken. Iedereen kneedt zijn personage, de tekst gaat vlotter, we geraken beter op mekaar ingespeeld en we leven toe naar de voorstellingen."

Praktisch

De acteurs: Marianne Lippens (nuclearist), Koen Willems (psychiater), Birgitte Vangehuchten (anesthesist) en Harald Peeters (maag-darmspecialist).

De speeldata: vr 7 oktober 20u, za 8 oktober 20u, zo 9 oktober 15u en 20u, vr 14 oktober 20u, za 15 oktober 15u en 20u, zo 16 oktober 15u in het Scalatheater in Gent. Tickets zijn hier beschikbaar. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Marc DE MEULEMEESTER

  15 september 2022

  Eigenlijk zijn advokraten gediplomeerde akteurs !
  De Voorstellingen die ze geven in de Recht/ONrecht banken zijn onbetaalbaar : de plot wendingen , de DEUS ex Machina en excuses die ze uit hun trukendoos toveren , de manier waarop ze De Waarheid teder verkrachten , hoed af voor die mannen met een wettelijke toelating om te liegen !

 • Marc DE MEULEMEESTER

  15 september 2022

  En uit het leven gegrepen :
  Het Leven is 1 Toneel , zoals Hyacinth in “ keeping up Appearance “!