Brosella Festival wordt dit jaar Broxella XXS

Brosella Festival krijgt dit jaar een XXS-editie: in plaats van twee volledige dagen muziek in juli worden de bands gespreid over vier dagen, van 6 tot en met 9 augustus. De locatie is nog altijd het Groentheater, aan de voet van het Atomium. Het festival is gratis, maar een reservatie is verplicht. Er kunnen tot 400 mensen tegelijk binnen in het Groentheater. Dat alles heeft natuurlijk te maken met het coronavirus.

De voorbije jaren wijdde het festival één dag aan folk en één dag aan jazz. Dit jaar wordt er op de eerste twee festivaldagen folk geprogrammeerd, en op de twee laatste jazz. Elke dag zijn er twee keer twee concerten gepland. Voor de eerste sessie gaan de deuren open om 15 uur, en de concerten lopen van 16 tot 18 uur. Vanaf 19 uur openen de deuren voor de tweede sessie, en de concerten duren van 20 tot 22 uur. Elke sessie kan dus tot maximaal 400 mensen gevolgd worden.

Op de twee jazzdagen, 8 en 9 augstus, is er een extra concert, van 12.30 tot 14 uur. Dat extra concert mikt vooral op de jongsten.

Onder meer het Brussels Balkan Orchestra XS en pianist Bram De Looze zullen begin augustus in het Groentheater te zien zijn.

Brosella wordt georganiseerd door de stad Brussel, met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Vlaamse Gemeenschap en de Fédération Wallonie-Bruxelles.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.