Zorgverleners 'gesloten': Bvas vraagt minister Beke om tussen te komen bij Google

We meldden al dat Google apotheken sinds gisteren als 'gesloten' aangeeft. Hetzelfde zou nu ook het geval zijn bij huisartsen en tandartsen. Marc Moens, erevoorzitter van Bvas, vraagt dat minister Beke dringend tussenkomt om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Uitgerekend in de week dat de huisartsenpraktijken in fase 1 van de exitstrategie een doorstart maken, blijken ze volgens Google ‘tijdelijk gesloten’ te zijn. "Bvas kreeg verscheidene meldingen van leden die verontrust zijn door deze actie van Google. Ook wie via de zoekmachine op zoek gaat naar een tandarts, apotheek of vb. een gynaecoloog krijgt dezelfde melding. Het probleem doet zich enkel voor in Vlaanderen, niet in Brussel of Wallonië."

In een brief aan Vlaams minister Wouter Beke vraagt Bvas om opheldering over deze onaanvaardbare gang van zaken. Is deze situatie louter aan toeval te wijten of is ze het gevolg van een politieke beslissing? Hoe dan ook komen deze vreemde meldingen van Google heel ongelegen en is een dringende tussenkomst nodig om dit euvel te verhelpen.

Bvas vraagt minister Beke al zijn politieke invloed aan te wenden om Google op andere gedachten te brengen.

Lees ook : Google reageert op 'tijdelijke sluiting'

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.