Ziekenhuis ZNA beëindigt de samenwerking met zeven radiologen ZNA Cadix

Nadat Ziekenhuis ZNA Cadix op 7 juni aankondigde zeven radiologen te vervangen, wordt de samenwerking met de betrokken artsen nu ook permanent beëindigd. Dat meldt het ziekenhuis donderdagavond in een persbericht.

De beslissing van begin deze maand kwam er naar aanleiding van een aantal ernstige meldingen over de kwaliteit van de medische beeldvorming. Die fouten waren naar boven gekomen na een interne audit. 

"Op basis van het gevoerde onderzoek concludeert ZNA dat een verdere samenwerking met de betrokken radiologen niet meer mogelijk is", klinkt het donderdagavond. "Er is vastgesteld dat de dienst Medische Beeldvorming niet beantwoordt aan de algemeen aanvaarde kwaliteitsnormen. ZNA beslist dan ook om de samenwerking met de artsen onmiddellijk en permanent te beëindigen."

Het vertrouwen met in totaal zes betrokken radiologen was voor de directie van het ziekenhuis blijkbaar niet meer te herstellen. Aan één radioloog werd nog voorgesteld om actief te blijven binnen ZNA, "mits begeleidende maatregelen", maar die radioloog zou niet op het aanbod zijn ingegaan. 

ZNA benadrukt tot slot het onderzoek naar de dossiers uit het verleden verder te zetten en waar nodig bijkomende behandelingen voor te stellen. De persoonlijke aansprakelijkheid van de radiologen zou in die dossiers "onverminderd van toepassing blijven". "ZNA neemt deze beslissing om de continuïteit van de werking en de rust op ZNA Cadix te verzekeren in het belang van haar patiënten, medewerkers en artsen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.