WHO wil veldhospitalen installeren in Gazastrook

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil na de zware verwoestingen door Israëlische aanvallen veldhospitalen oprichten in de Gazastrook. Dat zegt de vertegenwoordiger van de WHO voor de bezette Palestijnse gebieden, Richard Peeperkorn. Hij sprak vanuit Jeruzalem via videoverbinding met journalisten in Genève.

Voor het begin van de oorlog waren er ongeveer 3.500 ziekenhuisbedden in het gebied. Vandaag zijn daar nog 1.400 beschikbaar, klinkt het. Door de vele gewonden zijn er echter 5.000 nodig. Bovendien moeten dagelijks 50 tot 60 zwaargewonden zo snel mogelijk uit de Gazastrook worden gebracht om in Egypte gepaste verzorging te krijgen, zei hij. Daarnaast is hoogstens 60 procent van de dokterspraktijken nog actief, klinkt het.

Of Israël aanwijzingen gaf dat het zou instemmen met de evacuatie en de installatie van veldhospitalen, liet Peeperkorn in het midden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.