Ukkels ziekenhuis wil rust terugbrengen na dood psychiatrisch patiënt

Het ziekenhuis Fond'Roy in Ukkel wil eerst en vooral de rust terugbrengen na de dood van een psychiatrisch patiënt. Die is overleden aan zijn verwondingen nadat de politie op de patiënt had geschoten.

"De man was onder dwang gehospitaliseerd, volgens de wet van 26 juni 1990 betreffende de bescherming van een mentaal zieke persoon", aldus dokter Caroline Depuydt, psychiater en medisch vicedirecteur bij de vzw Epsylon die verantwoordelijk is voor het ziekenhuis.  "De ploeg heeft in de ochtend een beroep moeten doen op de ordediensten om te helpen hem meester te worden tijdens een episode van grote agitatie."

Na de interventie van de politie is de patiënt overgebracht naar een spoedafdeling. Hij bezweek echter aan zijn verwondingen.

"We willen de tijd nemen om de familie van de patiënt te begeleiden, maar ons ook beschikbaar maken voor de andere patiënten en de werknemers die in shock zijn", aldus Depuydt. De inrichting maakte psychologische hulp beschikbaar.

Het parket startte een onderzoek. Ook aan de tussenkomende agenten is psychologische bijstand aangeboden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.