Zin in midweek rust, reflectie en ondersteuning? (D4D)

Doctors4Doctors organiseert een midweek van 4 t.e.m. 8 juli 2022 voor 10 jonge artsen die tegen hun grens aanlopen en twijfelen of zij wel de arts kunnen zijn die ze willen zijn. Waarom dit initiatief? D4D verwijst naar een exponentiële groei van hulpvragen de voorbije jaren. In 2021 waren 30% van de hulp vragende artsen jonge artsen in opleiding tot huisarts of specialist.

Een mooi aanbod dus naar de jongere generatie die levenskwaliteit en de combinatie werk-leven hoog in het vaandel voert. D4D biedt professionele begeleiding van experts uit het netwerk: denk aan intake-artsen; loopbaancoaches; psychotherapeuten in verband met faalangst en perfectionisme; second victim experts. Daarnaast kan men deelnemen aan  groepsactiviteiten zoals meditatie, mindfulness, yoga, bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling.

"Wil ik deze job nog wel doen?"
Surmenage, burnout, onzekerheid, work-life balance en angststoornissen zijn veel voorkomende klachten. De druk is blijkbaar zeer hoog voor haio’s en aso’s waardoor de intake artsen heel vaak de alarmkreet horen: “wil ik deze job nog wel doen?”

Daarom kiest D4D ervoor om een pilootproject op te zetten waar jonge artsen in nood tot rust kunnen komen en kunnen aansterken om hun professioneel- en privéleven met een betere balans of heldere keuzen aan te gaan. "Wij willen hiermee een bijdrage leveren aan het verwezenlijken van de ‘quadruple aim” waarbij zelfzorg van artsen de 4de pijler vormt en mee te zorgen dat “iedere arts de arts kan zijn die hij wil zijn”."
 
Praktische info
Midweek van rust, reflectie en ondersteuning
Maandag 4 t.e.m. vrijdag 8 juli 2022 | Vanaf de lunch op maandag tot en met de lunch op vrijdag.
Koningsteen in Kapelle o/d Bos | Je logeert in eenvoudige kamers met eigen sanitair in een mooi kasteeldomein waar alles aanwezig is om tot rust te komen.
Beperkt aantal deelnemers | Max. 10
All-in | €145,-
Inschrijven via marijke.soogen@doctors4doctors.be

> Riziv maakt definitief 200.000 euro vrij voor mentaal welzijn artsen en sensibiliseert

> Doorbreek de negatieve opleidingsspiraal (Dr. Inge Roggen)

> Een opkikker: Beluister het lied voor de zorg

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.