Rode Kruis Vlaanderen opent vernieuwd donorcentrum in centrum van Kortrijk

Het Rode Kruis Vlaanderen heeft vrijdag een nieuw donorcentrum geopend in Kortrijk. Het vernieuwde donorcentrum verhuisde van de Doorniksewijk naar het winkelcentrum K in het centrum van de stad. Dat moet het donorcentrum toegankelijker maken.

Het Kortrijkse donorcentrum was veertien jaar lang gevestigd in de Doorniksewijk. Nu opent het vernieuwde centrum in winkelcentrum K in het hart van de stad. "De nieuwe locatie biedt niet alleen meer ruimte en comfort voor donoren, maar versterkt ook de band met de lokale gemeenschap en vergemakkelijkt de toegang voor mensen uit de hele regio", klinkt het bij het Rode Kruis. 

In het centrum zijn tien bedden voor plasmadonaties en twee bedden voor bloeddonaties. Vorig jaar waren er in Kortrijk 2.400 bloeddonaties en 15.250 plasmadonaties. Dit jaar wordt er gemikt op 2.600 bloeddonaties en 16.500 plasmadonaties.

Volgens gedelegeerd bestuurder Philippe Vandekerckhove is de nieuwe locatie van groot belang in het kader van de behoefte aan plasma. "Een eenvoudige bloed- of plasmadonatie redt levens. Dit jaar mikken we op 5 procent meer plasmadonaties, wat neerkomt op 7.500 liter extra. Daarvoor hebben we onze regelmatige donors hard nodig en veel nieuwe donoren. Een mooie, comfortabele en goed bereikbare locatie is dan een must."

Het nieuwe centrum is geopend op weekdagen van 8.30 tot 20 uur en op vrijdag van 8.30 tot 15 uur. Er zijn extra openingen op zaterdag 1 juni, 24 augustus, 26 oktober en 28 december van 9 tot 15 uur.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.