Oppositie verbaasd dat prikplicht in de zorg al donderdag op Kameragenda staat

De Kamercommissie Volksgezondheid heeft het verslag van haar werkzaamheden over het wetsontwerp voor de verplichte vaccinatie in de zorg goedgekeurd. De tekst kan nu verhuizen naar de plenaire van de Kamer.

De oppositie was verbaasd dat het ontwerp al op de agenda voor de plenaire vergadering van donderdag staat. Sofie Merckx (PVDA), Kathleen Depoorter (N-VA) en Catherine Fonck (Les Engagés) beroepen zich op het reglement van de Kamer. Dat voorziet een termijn van drie dagen tussen de goedkeuring van het verslag en de behandeling van de tekst in de plenaire vergadering.

De opstelling van de agenda van de plenaire vergadering valt onder de verantwoordelijkheid van de Conferentie van voorzitters, die verantwoordelijk is voor de organisatie van de werkzaamheden van de Kamer. De conferentie komt, zoals gebruikelijk, woensdagmiddag samen. De drie oppositiepartijen hebben al laten weten dat ze zich zullen verzetten tegen de plaatsing van de tekst op de agenda en zullen pleiten voor een bespreking volgende week. De Conferentie van voorzitters werkt op basis van consensus.

De Commissie Volksgezondheid keurde op 3 mei in tweede lezing, meerderheid tegen oppositie, het wetsontwerp goed dat de verplichte vaccinatie in de zorg invoert. De controversiële maatregel zal voorlopig echter niet in werking treden, en kan pas worden uitgevaardigd bij koninklijk besluit beraadslaagd in de ministerraad en gemotiveerd door wetenschappelijke adviezen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.