Nieuwe molecule gepresenteerd door Belgische onderzoeker in Massachusetts

Een nieuwe molecule die werd ontdekt door het Amerikaanse laboratorium Nimbus Therapeutics, is zaterdag op de bijeenkomst van de American Academy of Dermatology gepresenteerd door de Belgische onderzoekster Nathalie Franchimont.

De Japanse farmareus Takeda, die in ons land over een vestiging beschikt in het Henegouwse Lessen, neemt het zogenaamde TYK2-programma over van Nimbus Therapeutics voor een bedrag van 4 miljard dollar, zo is vernomen in de marge van het bezoek van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib in het Amerikaanse Boston. De operatie werd begin februari in een communiqué aangekondigd door Takeda.

De molecule is bedoeld om psoriasis en andere auto-immuunziekten te bestrijden en werd ontwikkeld door een onderzoeksteam onder leiding van de Belgische Nathalie Franchimont, die zich vorig jaar bij het laboratorium in Massachusetts heeft aangesloten. Het lab werkt sinds 2011 aan dit project.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.