Nederland kent eerste 'TikTok'-huisarts

Onder de naam 'The Family Doctor' heeft ze al meer dan vijfhonderd filmpjes gemaakt met medische informatie voor iedereen. Zo gaat Nadia, opgeleid als huisarts maar wel zonder eigen praktijk, de geschiedenis in als eerste Nederlandse TikTok-huisarts.

Op dat platform beantwoordt ze, voor zover bekend, als eerste huisarts in Nederland medische vragen die ze voorziet van advies. In totaal maakte ze al ruim 500 filmpjes met 'medische info voor iedereen'.

De stap zette ze toen ze merkte dat toen ze voor het eerst op TikTok kwam, volgens haar geen enkele Nederlandse huisarts er informatie deelde, terwijl wel heel veel Engelse huisartsen dat deden. Dus besloot ze om dat ook te gaan doen.

Vermits er al genoeg fake news de ronde doet op sociale media, zag ze het wel zitten om een tegengewicht te bieden. "Het is belangrijk dat gebruikers van TikTok antwoord krijgen van een gecertificeerd huisarts."

Niet dat ze daar geld mee verdient. Haar drijfveren zijn louter altuïstisch. 'Ik doe dit om mensen te helpen." Ze beschouwt deze tijdrovende bezigheid als  vrijwilligerswerk. Bovendien ligt in Nederland de huisartsencapaciteit ook op een maximum en dus blijven patiënten vaak op hun honger. Sowieso leidt dat al tot spanningen en de huisarts probeert uit te leggen dat die moeilijke situatie voor patiënten niet aan de inzet van de huisartsen ligt, wel integendeel.

Op dit YouTube-filmpje introduceert ze zich.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.