Natuurherstelwet - "Moet gevolgen hebben voor de regeerakkoorden" (Groen)

De goedkeuring van de natuurherstelwet kan niet zonder gevolg blijven voor de regeerakkoorden die binnenkort worden geschreven. Dat zegt Groen in een reactie op de stemming.

De Europese ministers van Milieu hebben de natuurherstelwet dan toch goedgekeurd. De gewijzigde houding van Oostenrijk heeft voor de vereiste meerderheid gezorgd. De wet zat maanden geblokkeerd op het niveau van de Raad (de lidstaten), ook al was eerder al een politiek akkoord over de natuurherstelwet gevonden met het Europees Parlement. 

Groen heeft het in een reactie over een belangrijke overwinning voor natuur, klimaat en economie. "Natuur- en klimaatbeleid vormen de ruggengraat van onze economie. Vraag maar aan alle boeren die niet zonder proper water, gezonde bodems of bijen om te bestuiven kunnen. En dan hebben we het nog niet over de gevolgen van de klimaatcrisis waar al onze bedrijven, ondernemers en industrie de gevolgen van zullen voelen."

Voorzitter Jeremie Vaneeckhout roept de partijen die de nieuwe regeringen voorbereiden op om rekening te houden met de nieuwe wet. "De stemming van de natuurherstelwet zet de zaken op scherp", zegt hij. "Natuur- en klimaatbeleid hoort verankerd te zijn in elk regeerakkoord. Europa kiest vandaag met de natuurherstelwet voor de bescherming van onze natuur en gezondheid, nu is het tijd voor de ambitieuze uitvoering ervan."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.