Neuroloog overleden in ziekenhuis - "Een dokter uit de duizend"

Vandaag opent het Mariaziekenhuis Noorderhart in Pelt in de kapel een rouwregister voor dokter IJsewijn. De neuroloog overleed vrijdagmorgen in zijn consultatieruimte. Omwille van het bijzonder overlijden van de neuroloog is de lokale politie HANO verwittigd, waarna het parket van Limburg op de hoogte werd gebracht. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een natuurlijk overlijden. Directeur Ramaekers is vol lof over de overleden neuroloog.

Een personeelslid had de neuroloog levenloos aangetroffen in zijn consultatieruimte. Hij had wachtdienst en was in de nacht van donderdag op vrijdag nog in het ziekenhuis geweest. Mogelijk is hij daarna even gaan rusten in zijn bureau. Dr. IJsewijn had de dag voordien nog tot laat gewerkt en was blijven slapen in zijn kabinet. De dokter werd vrijdagochtend door zijn secretaresse dood teruggevonden. Over zijn doodsoorzaak is niets bekend. De arts was sinds 2007 in het Mariaziekenhuis in Pelt. Daarvoor was hij aan de slag geweest in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk.

"Het is een tragisch en onverwacht voorval. Hij was een gewaardeerd en gerespecteerd arts hier in ons ziekenhuis. Dit is een heel spijtige zaak," aldus Hans Ramaekers. Vrijdagmorgen had de neuroloog normaal gezien een reeks consultaties gepland, maar die zijn geannuleerd. Het ziekenhuis zal nu bekijken en overleggen met de patiënten hoe hun behandeling verder zal verlopen."

In Het Belang van Limburg is directeur Ramaekers vol lof over de overleden neuroloog. “We verliezen met dr. Toon IJsewijn een heel toegewijde en gewaardeerde dokter. Hij was nog een arts van de oude stempel, zoals ze zeggen. En ik bedoel dat in de meeste positieve zin. Hij stond 24 uur op 24, zeven dagen op zeven klaar voor zijn patiënten. Hij leefde met hart en ziel voor zijn vak. Hij werkte vaak letterlijk dag en nacht en nam veel meer dan gemiddeld de tijd voor zijn patiënten.”

Bij zijn collega's in het Mariaziekenhuis is het overlijden van dr. IJsewijn ingeslagen als een bom. “Het hele team is zwaar aangedaan”, aldus een collega. “Hij was er voor iedereen, niet alleen voor zijn patiënten maar ook voor ons. Hij was heel erg begaan met zijn collega's en vroeg steeds hoe het met ons ging.”

Ook patiënten waren vol lof over de arts. Zoals iemand in een reactie schreef: "Hij was er eentje uit de duizend. Hij nam voldoende tijd voor je als arts en leefde met je mee."

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Lutgart Vanderhoven

  27 november 2023

  Toon was als een zoon voor mij,toen hij bij collega Van Deun en mij assistent was in ZH Genk.
  Het nieuws van zijn overlijden,bedroeft mij zeer.

  hHeel veel sterkte voor ieder die van hem gehouden heeft.
  Dr.Lutgart vanderhoven.