Mandaat Dr. Diane Kleinermans verlengd als voorzitter CTG

Op 10 april van dit jaar werd het voorzittersmandaat van dr. Diane Kleinermans als voorzitter van de Riziv-commissie Tegemoetkoming Geneesmiddelen (CTG), ingesteld bij de Dienst voor geneeskundige verzorging, verlengd. Die beslissing verscheen vandaag in Het Staatsblad.

Bij koninklijk besluit van 10 april 2022, wordt haar mandaat hernieuwd voor een termijn van zes jaar, ingaand op 1 april 2022, als voorzitster van de Commissie tegemoetkoming geneesmiddelen. Eerder was dokter Kleinermans al anderhalf jaar aan de slag als voorzitter van deze commissie.

Tijdens de covidcrisis had de CTG het niet onder de markt. Toen werd door minister Vandenbroucke onder meer de Taskforce Covid Therapeutics opgericht om alle beslissingen rond de nieuwe geneesmiddelen in deze context te stroomlijnen en coördineren. Deze Taskforce werkte nauw  samen met de cel geneesmiddelenevaluatie van de Commissie voor Tegemoetkoming van Geneesmiddelen (CTG) van het Riziv, met de FOD Volksgezondheid, en het FAGG. 

De Task Force coördineert: 

·      aankoopbeslissingen,  

·      positionering in het therapeutisch arsenaal/doelpopulatie,  

·      richtlijnontwikkeling zowel 1e lijn als in het ziekenhuis,  

·      health technology assessment (HTA: Een analyse van de veiligheid en klinische werkzaamheid van een geneesmiddel, met inbegrip van een analyse van de verhouding tussen de kosten en de therapeutische waarde) inclusief budgetimpact,  

·      gecontroleerde distributie en de verzameling van outcome-data om de juiste positionering en indicatiestelling te kunnen bijsturen

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.