Huisartsen en apothekers vaccineren zich in Oost-Vlaanderen

In het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Latem enten huisartsen en apothekers zich tegen de griep en pneumokokken. Het vaccinatie-moment kadert in de jaarlijkse campagne om patiënten te beschermen en de vaccinatiegraad te verhogen. Want jaarlijks krijgt 1 op de 10 Belgen te maken met griep en ook de pneumokok zorgt steeds voor heel wat ernstige infecties.

De overheid stimuleert voor het tweede jaar op rij de griepvaccinatie van zorgverleners omdat jaarlijks nog steeds honderden mensen sterven aan de griep. Pneumokokken is dan weer dodelijk voor 20 procent van de 65-plussers . De Gentse huisartsen en Oost-Vlaamse huisapothekers trappen de campagne dit jaar af.

Door de zorgverleners te vaccineren en daarna een button op te spelden met 'Ik ben gevaccineerd, jij ook?', bereiken ze snel een grote groep mensen. Want dagelijks consulteren zowat 130.000 Belgen hun huisarts en brengen 500.000 Belgen een bezoek aan de apotheker.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.