Huisarts Luc Deprost in beroep tegen extra windmolens langs E40

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) geeft Eneco en Luminus een vergunning om twee extra windmolens te bouwen langs de E40 in Melle en Wetteren. Maar de Wetterse huisarts Luc Deprost tekent beroep aan tegen die vergunning. Het beroep werkt niet opschortend.

Dat melden de kranten van Mediahuis. Eneco en Luminus willen twee windmolens bouwen langs de E40 in Wetteren en Melle, aan de overkant van de drie bestaande windmolens in Melle. De turbines van 230 meter hoog moeten elk jaar genoeg energie leveren voor 7.500 gezinnen.

De gemeente Wetteren zelf adviseerde ook positief. Schepen van Ruimtelijke Ordening Piet Van Heddeghem (Groen&Co) ziet dit als een van de meest geschikte plekken in een context waar wellicht nog andere aanvragen voor een vergunning op stapel staan. De kaarten liggen anders bij Melle, dat een positief advies verleent met een loodzware lijst van 40 voorwaarden. Schepen van Ruimtelijke Ordening Frank De Vis (N-VA) vraagt zich in Het Nieuwsblad af waarom men deze windmolens niet bouwt aan de kust of in een industriezone.

De combattieve huisarts Luc Deprost uit Kwatrecht (Wetteren) ziet nu al hoe de lucht rond de E40 zwaar vervuild is, verwijzend naar het project Curieuzeneuzen. Hij vreest dat de buurt vervuilde autosnelweglucht zal inademen door de invloed van de windturbines en heeft het Vlaams Parlement onderzoek en maatregelen gevraagd. “Maar blijkbaar vindt men het belang van groene energie belangrijker”, vertelt hij nog in De Standaard/Het Nieuwsblad. Zijn beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen werkt niet opschortend. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.