N-VA: "Er is nog te veel angst voor digitalisering"

N-VA vindt dat de overheid nog niet voldoende inzet op digitalisering. Zo ziet de partij mogelijkheden om digitale gegevens in de gezondheidszorg te gebruiken om preventief beleid uit te stippelen. De partij wil met digitale uitbetalingen ook komaf maken met de omslachtige procedures rond ziekte- en kindergeld. De voorstellen staan in het project 'Slim Vlaanderen', dat N-VA vrijdag voorstelt in Nevele.

"We moeten weg van de angst voor de digitale transitie", zegt N-VA-fractieleider in het Vlaams Parlement Matthias Diependaele. "Er is angst voor jobverlies of het verminderen van sociale contacten. Maar de digitalisering heeft enorme voordelen." Met 'Slim Vlaanderen' maakt de partij van digitalisering een speerpunt. N-VA, die nu Vlaams en federaal mee bestuurt, wil processen bij de overheid in de toekomst stelselmatig herdenken.

Diependaele vindt dat organisaties als vakbonden de digitale omwenteling nog niet voldoende omarmen. De uitbetaling door vakbonden en ziekenfondsen zou volgens de partij dan weer beter digitaal verlopen.

Ook voor lokale besturen ziet N-VA mogelijkheden voor digitale toepassingen. Gents N-VA-lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt ziet mogelijkheden om met 'slimme parkeerplaatsen' te vermijden dat handelaars uit het stadscentrum wegtrekken. En slimme verkeersgeleiding is voor de partij een beter alternatief dan het doorknippen van straten, zoals in het huidige circulatieplan.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.