Drie op de tien Belgen komen maand nipt rond met hun inkomen

Zowat 30 procent van de Belgen heeft een inkomen waarmee ze de maand nipt kunnen rondkomen. De Belgen hebben gemiddeld 300 euro per maand tekort om zich geen zorgen te hoeven maken over hun budget. Dat blijkt  uit een koopkrachtbarometer van consumentenkredietverstrekker Cofidis.

Voor 52,2 procent van het duizendtal Belgen dat in april bevraagd, werd blijft koopkracht de belangrijkste bezorgdheid, na hun gezondheid (64,2 procent). Twee op de drie respondenten geven aan dat hun koopkracht het voorbije jaar onveranderd is gebleven, één op de vijf is van mening dat die achteruit gegaan is. De belangrijkste redenen zijn de verhoging van de kosten voor gezondheidszorg, de stijging van de woonkost of een wijziging van de professionele situatie.

De helft van de bevraagden geeft aan de maand zonder al te grote moeilijkheden rond te krijgen, op voorwaarde dat ze op hun budget letten en geen onbezonnen uitgaven doen. Bijna zeven op de tien Belgen denken dat hun koopkracht de komende drie jaar niet zal toenemen. Dat is vooral zo bij mensen met kinderen ten laste.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.