Laatste Brussels vaccinatiecentrum Pacheco sluit om 17 uur de deuren

Het Brusselse vaccinatiecentrum Pacheco zal vandaag/vrijdag om 17 uur na iets meer dan twee jaar definitief de deuren sluiten. Dat laat de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) vrijdag weten. De sluiting is de laatste stap in het plan om de massavaccinatiecentra in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest af te bouwen.

De beslissing maakt deel uit van de aangepaste vaccinatiestrategie van de GGC. Wegens de gunstige epidemiologische situatie is "de instandhouding van een grootschalig vaccinatiedispositief" niet langer nodig en voldoet het vaccinatieaanbod van de eerstelijnszorg, klinkt het.

Op 2 februari 2021 opende het vaccinatiecentrum aan de Pachecolaan, het was het eerste centrum in België. De naburige Kliniek Sint-Jan zorgde voor het beheer en de dagelijkse organisatie van het centrum. "We sluiten dit centrum met een voldaan gevoel", zegt Nathalie Noël, leidend ambtenaar van de GGC. In totaal werden in het Pacheco Center 301.500 vaccindosissen toegediend.

Ondertussen kunnen inwoners van Brussel zich nog op verschillende plaatsen laten vaccineren tegen het coronavirus, bij huisartsen, apothekers, medische huizen en medische centra.

In Vlaanderen zijn sinds eind vorig jaar alle vaccinatiecentra gesloten. Het laatste dat actief was, was dat in Peer. Daar werden op 29 december de laatste prikken gezet. Ook in Vlaanderen kunnen mensen nog terecht bij de eerstelijnszorg voor een vaccinatie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.