Bezettingsgraad Vlaamse woonzorgcentra verminderde in periode 2014-2016

De gemiddelde bezettingsgraad in Vlaamse woonzorgcentra verminderde van 96,17 procent in 2014 tot 95,42 procent in de eerste helft van 2016. De capaciteit verhoogde in die periode wel van 71.811 erkende bedden op 1 januari 2014 tot 77.599 op 30 juni 2016. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Jo Vandeurzen op een schriftelijke vraag van Lies Jans (N-VA).

De vermelde cijfers met betrekking tot de bezettingsgraad zijn een raming gebaseerd op gegevens van het RIZIV over het aantal gefactureerde ligdagen. "De werkelijke bezetting ligt iets hoger omdat bij afwezigheid van een bewoner, bijvoorbeeld omwille van een ziekenhuisopname, geen facturatie van ligdagen aan het RIZIV mag gebeuren", aldus Vandeurzen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Indien (als patiënt) geïnteresseerd bent in gevalideerde medische informatie, kan u terecht op onze gezondheidswebsite www.vivagezond.be.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.