Zo relaxen onze gezondheidsministers

Enkele van onze vele gezondheidsministers beantwoordden onze vraag.

Federaal minister De Block vertrekt voor twee weken naar Zuid-Frankrijk. Daar betrekt ze een vakantiehuis met de familie, en dat niet voor de eerste keer. Om gezond te relaxen zwemt, wandelt en leest ze veel. En uiteraard geniet ze van de mooie momenten met haar familie.

Bij Jo Vandeurzen, Vlaams gezondheidsminister, start de vakantie met enkele dagen rust om de conditie al joggend weer op te bouwen. Huiselijke klussen horen er steevast bij. Vier dagen Valencia staan ingepland met vrienden, drie dagen Parijs met de echtgenote. Verder fietst de Limburgse excellentie uiteraard in fietsland Limburg, geniet hij al eens van een barbecue met de vrienden en waait hij uit aan zee. Om te ontspannen verdiept Jo Vandeurzen zich graag in historische literatuur.

Brussels gezondheidsminister Guy Vanhengel (Open VLD) zet alle beleidsbekommernissen van zich af de laatste twee weken van augustus. Meestal trekt hij naar Nice. Maar dit jaar wordt het het schilderachtige Toscane, Arezzo, met de hele familie. In de laars wordt het duidelijk ‘dolce farniente’. Guy Vanhengel zal zich amuseren met de twee kleinkinderen. “Ik ga hen leren zwemmen.”

Zijn Franstalige tegenhanger voor Brussel, minister Cécile Jodogne, zit eind deze maand in Italië, Puglia. Ze zal haar batterijen een week lang opladen met culturele uitstapjes, lezen en uitrusten met het gezin. Cécile Jodogne is verliefd op geschiedenis en architectuur. De tweede week van augustus bezoekt ze Uzès in het zuiden van Frankrijk.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.