Wachtpost Alfa bundelt krachten van twee kringen

Met de opening van huisartsenwachtpost Alfa worden de krachten gebundeld van kring Midden West-Vlaanderen en de huisartsenkring Izegem-Lendelede-Ingelmunster op de site van AZ Delta in Rumbeke. In totaal bemannen 190 huisartsen de wachtpost beurtelings, ook op weekdagen vanaf 18u. De wachtpost bestrijkt een aanzienlijk hinterland: Ardooie, Hooglede, Houthulst (zonder Merkem), Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Moorslede, Staden, Roeselare en Zonnebeke.

Blijkbaar heeft de streek een voorkeur voor benamingen met Griekse letters, want eerder al gingen de ziekenhuizen van Roeselare bij hun fusie over in AZ Delta. En nu is er dus wachtpost Alfa, wat symboliseert dat huisartsen er als  eerste persoon zijn voor hun patiënten. 

De wachtpost is een voortzetting én uitbreiding van de eerdere Roeselaarse huisartsenwachtpost langs de H. Spilleboutdreef en de betrokken huisartsen tonen zich in hun nopjes met de nieuwe locatie, onder meer door de ruime parkeergelegenheid en de centrale ligging. De onmiddellijke nabijheid van de spoed is een extra troef bij doorverwijzingen. En de praktijkruimtes zijn beter uitgerust.

Patiënten kunnen er vlot terecht, weliswaar nadat ze een afspraak hebben gemaakt via 1733. Een huisartsenduo verzekert de permanentie terwijl twee andere huisartsen constant onderweg zijn op huisbezoek, in eerste instantie voor woonzorgcentra, palliatieve patiënten of voor wie minder mobiel is. een vijfde collega die van wacht is als vlinder, voor als het heel druk is. In noodgevallen kan een vijfde huisarts worden ingezet.

Meer info vindt u op de praktische site.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.