VGSO betreurt dat Franstaligen contingent naast zich neerleggen

Het feit dat meer dan dubbel zoveel Franstalige studenten na het toelatingsexamen toegang krijgen tot de geneeskundestudie, vindt het Vlaams Geneeskundig StudentenOverleg (VGSO) betreurenswaardig, in eerste instantie voor de studenten zelf.

"Naast het feit dat dit nefast is voor de kwaliteit van de opleiding kan dit ook een belangrijke invloed hebben op het vinden van een voldoende aantal kwalitatieve stageplaatsen. De belangrijkste benadeelden zijn hier dan ook de Waalse studenten zelf die nu in eerste instantie tevreden zullen zijn dat ze toegelaten zijn maar over 6 jaar mogelijks geen rizivnummer zullen kunnen bemachtigen", luidt het.

Dubbele cohorte

"We betreuren het feit dat de verantwoordelijke minister Marcourt het probleem van zich afschuift naar het federale niveau en zo de toekomst van een groot aantal toekomstige studenten erg onzeker maakt. We hebben aan Vlaamse kant gezien wat voor problematiek een dubbele cohorte studenten kan veroorzaken en we vrezen dan ook voor de studenten die zich door deze beslissing in eenzelfde situatie zullen terugvinden", luidt het nog.

 

Dit standpunt werd ingeomen namens de studenten Geneeskunde in Vlaanderen en komt van het bestuur van het Vlaams Geneeskundig StudentenOverleg: Jens Tijtgat, Nicolas De Cleene, Max De Preter, Xavier Dumoulin en Arno Van den Broeck.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.