Premie van 985 euro voor haio's in Staatsblad

Ook de huisartsen-in-opleiding krijgen een extra premie voor hun vele werk tijdens de coronapandemie. Dat was eerder al beslist door de federale ministerraad die het KB goedkeurde: jonge huisartsen in opleiding kunnen rekenen op een aanmoedigingspremie van maximaal 985 euro bruto. Het KB verscheen begin deze week in Het Staatsblad.

Eind vorig jaar werd een KB goedgekeurd waardoor specialisten-in-opleiding werden vergoed voor hun extra inspanningen tijdens de coronacrisis. Voor de huisartsen-in-opleiding werd die vergoeding niet voorzien. De onbegrijpelijke situatie is nu definitief rechtgezet.

De premie wordt uitgekeerd aan alle huisartsen-in-opleiding die aan het werk waren van 1 september tot en met 30 november 2020 in een huisartsenpraktijk of stage liepen in een ziekenhuis. De premie wordt uitbetaald binnen de maand aan de interuniversitaire coördinatiecentra na publicatie in het Belgisch Staatsblad. Ze moet dus op de rekening van de haio's verschijnen voor het jaareinde.

Het Riziv meldt alvast op zijn site dat het de aanmoedigingspremies naar de universitaire centra zal storten op 26 november. Die moeten op hun beurt de betaling uitvoeren voor 26 december. (1).

(1) Voor wie in de betroffen periode voor een stuk of helemaal deeltijds werkte, past het Riziv de premie proportioneel aan. Als de haio in kwestie even veel in een praktijk als in een ziekenhuis werkte in die periode, zal het totaal van de premies niet het maximumbedrag overschrijden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.