Sint-Vincentius Deinze: NIAZ-lof voor ‘positieve kleinschaligheid’

In deze tijd van netwerk-geweld en schaalvergroting doet het deugd dat het AZ Vincentius-Deinze een pluim krijgt van de NIAZ-inspecteurs voor ‘de positieve kracht van zijn kleinschaligheid’, dixit directeur Frank Lippens.

Het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze sleept het NIAZ-Qmentum label in de wacht en doet dat met heel eigen accenten. De NIAZk-audit ging in het totaal 1248 normen na. Met een schitterend eindrapport als resultaat: Deinze voldoet aan 99% van de gouden normen. Voor de platinanormen ligt de score op 95%, voor de diamanten normen op 87% (globale eindscore: 96%).

Achter die cijfertjes schuilt vooral een zeer humane visie, zo verwoord door algemeen directeur Frank Lippens: “Het doet ons bijzonder deugd dat de voorzitter van het auditteam ons een pluim gaf voor de zorg die wij verlenen. Het auditteam was onder de indruk van de positieve kracht van onze kleinschaligheid die tot uiting komt in een menselijke zorg voor al onze patiënten met bijzondere aandacht voor de ethische aspecten”.

Kwaliteitscoördinator Jan Huylebroek toonde zich eveneens verheugd over het feit dat alle medewerkers sterk doordrongen zijn van het kwaliteitsdenken.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Jean-Marie SEGERS

    22 september 2017

    Proficiat!
    Het Sint Vincentius ziekenhuis Deinze is inderdaad een kliniek op mensenmaat, zoals er jammer genoeg, door de hoge technologie en industrialisering van de zorgverlening, steeds minder zijn. In de huidige context van fusies en netwerken komt het voortbestaan van kleinere centra in het gedrang, onder meer omdat zij niet meer alle diensten en specialismen kunnen blijven aanbieden. Dat een kleiner ziekenhuis nu met gunstige cijfers in de kijker komt is mooi meegenomen.
    Het positieve imago van het AZ Vincentius Deinze is echter niet alleen te danken aan de directie, maar ook en vooral aan de dagelijkse inzet van alle artsen en medewerkers.
    Dr. Jean-Marie Segers