Orde Antwerpen: dr. De Pooter weer stemmenkanon

Radiotherapeut Christel De Pooter haalde in het Antwerpse kiesdistrict bij de recentste Ordeverkiezingen voor de provinciale raad weer een fraaie score (1.476 stemmen) en overtrof daarmee zelfs haar monsterscore van 1.424 stemmen toen ze voor het eerst voorzitter werd. Een overzicht van de andere stemresultaten.

In het arrondissement Antwerpen scoorden ook Jan Christiaen (1.052) en oncoloog Didier Verhoeven van AZ Klina (982 stemmen) meer dan behoorlijk. In Mechelen spant huisarts Guy Peeters (361) de kroon, gevolgd door federaal gezondheidsinspecteur Winne Haenen (312 stemmen). Het arrondissement Turnhout kroont neuroloog Jo Leenders (ziekenhuis Geel) tot stemmenkoning (601) gevolgd door huisarts Luc Travers (432 stemmen).

Bij haar eerste succesvolle kiescampagne verklaarde dr. De Pooter destijds: “Ik wou in de Orde net omdat de Orde volgens mij aan vernieuwing toe was, uit haar ivoren toren moest. Ik sta in de praktijk en ik was voorstander van zoveel mogelijk mensen uit de praktijk in de organen van de Orde. Anders weet je niet waarover je praat. Het leek me leuk om daartoe mijn steentje bij te dragen.” 

Ze mocht dan destijds als een van de eersten de bakens willen verzetten als zeldzame vrouwelijke kandidaat, dat betekent niet dat ze alleen door dat vrouw zijn meteen aanspraak wou maken op een belangrijke positie in de Orde. "Evenmin ben ik voorstander van een verplicht minimumquotum aan vrouwen in bepaalde commissies. Je moet je positie verwerven omdat je bekwaam bent en dat je het kunt combineren. Dat geldt zowel voor man als vrouw."

> "Waarom ik als vrouw voor de Orde kandideerde"

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.