Nomenclatuurhervorming: infovergadering ASGB

Op vrijdagavond 19 januari aanstaande plant het ASGB/Kartel een online-infovergadering over de nakende nomenclatuurhervorming. Zowel leden als niet-leden krijgen er een stand van zaken om 19u30. Deelname is gratis mits registratie vóór 17 januari naar info@asgb.be met vermelding van uw naam, RIZIV-nummer en specialisatie en in het mailonderwerp meldt u ‘infovergadering nomenclatuur’. Geregistreerde deelnemers ontvangen dan op 19 januari een Zoomlink.

Het syndicaat hamert erop dat de herijking van de inkomens al lang een van zijn belangrijkste programmapunten is. "Voor de duidelijkheid en voor wie het nog niet zou weten: daarmee bedoelen we niet dat iedere arts evenveel moet verdienen. Het principe van loon naar werk willen we absoluut behouden. Werk tijdens oncomfortabele uren moet beter vergoed worden. Factoren als duur, risico, complexiteit, kunnen en moeten in rekening gebracht worden."

Op basis van het stramien dat Prof. Annemans (UZ Gent) in 2016 uitwerkte in opdracht van het ASGB, formuleert het syndicaat een aantal doelstellingen zoals:

Onredelijke inkomensverschillen corrigeren tussen huisartsen en specialisten en tussen artsen-specialisten onderling; de nomenclatuur updaten en aanpassen aan nieuwe evoluties en de transparantie verbeteren; incentives invoeren die samenwerking en kwaliteit bevorderen. Daarnaast worden nog enkele nieuwe objectieven geformuleerd en komt het principe van het ACA-consult aan bod, met als sprekers de architecten van het nieuwe systeem, de professoren Leclercq en Pirson.

Het programma ziet er als volgt uit:

19:30-19:35u             Inleiding                                  Dr. Thomas Gevaert, voorzitter Kartel

19:35-20:50u             Actes médicaux et chirurgicaux Prof. P. Leclercq, Président de GEDIS  (Centre Universitaire de Gestion, Economie et Droit appliqués aux Institutions de Soins et de Santé), ULB; Prof. Magali Pirson, PhD, Présidente de l’École de Santé Publique, ULB

20:50-21:15u             ACA                                         Dr. Robert Rutsaert, bestuurslid ASGB/Kartel

21:15-21:30u             Vragen en antwoorden

Ook Franstalige collega’s zijn welkom. 

De presentatie van Prof. Leclercq en Pirson is in het Frans.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.