Teleconsultatie compenseert zwakke activiteit, maar niet volledig

De artsenvertegenwoordigers kregen zoals dat gangbaar is, een overzicht van de Riziv-kwartaaluitgaven tot het einde van het derde kwartaal, d.w.z. eind september vorig jaar. In de huisartsgeneeskunde was er een duidelijke daling van het aantal consulten en visites.

"Er is een aanzienlijke daling van de consumptie van gezondheidszorg, in lijn met wat in het tweede kwartaal werd waargenomen", meldt Dr. Bauval (GBO). "Ik spreek hier een persoonlijke mening uit, maar ik had gunstiger cijfers verwacht die een "herstel" weerspiegelen. Is er een vorm van onderconsumptie aan het ontstaan? Dat wordt slechts gedeeltelijk gecompenseerd met consultaties op afstand."

"Er is een sterke terugval bij de huisartsen voor consultaties en bezoeken: min 209 miljoen in het huidige kwartaal en plus 145 miljoen in teleconsultaties", zegt dr Herry (Bvas-ABSyM). "Dus ruim 60 miljoen verlies dat kwartaal in de huisartsgeneeskunde." 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.