Klaar voor de start? (infosymposium ASGB)

Traditiegetrouw organiseert het ASGB ook dit jaar weer een infosessie voor Haio's en Aso's. Doelpubliek zijn dus alle artsen die dit of volgend jaar in het beroep van huisarts/specialist zullen stappen. Afspraak op 13 maart 2024 van 19 tot 22u op het symposium 'info voor starters' op de bekende locatie:  Let’s meet Center Elewijt, Tervuursesteenweg 564 in 1982 Elewijt. Deelnemen is gratis, u wordt al onthaald van 18u30 tot 18u55.

Jarenlang al volgt deze infodag hetzelfde stramien dat zijn nut bewees. Eerst volgt een algemeen deel waar zowel huisartsen als specialisten in wording hun gading vinden (van 19u tot 20u15). Op het programma:

  • De overgang van sui generis- naar zelfstandigenstatuut: waaraan kunt u zich verwachten en vanaf wanneer kan een vennootschap interessant zijn? (Michel Wijns, jurist ASGB)
  • U denkt eraan om toe te treden tot een associatie. Welke samenwerkingsvormen zijn er en wat zijn hun voor- en nadelen? (Rita Cuypers, expert de in begeleiding van associaties)
  • Niemand is vrij van (medische) fouten… en zelfs zonder fout kan er schade zijn. Wat moet u weten over beroepsaansprakelijkheid? (Dr. Robert Rutsaert, bestuurslid ASGB)

Vervolgens zijn de deelnemers toe aan een pauze (walking dinner: van 20u15 tot 21u, aangeboden door het ASGB) om alles wat te laten bezinken en informeel te bespreken.

Het tweede deel van de avond bestaat uit maatgerichte info voor beide doelgroepen.

Huisartsendeel: van 21u tot 22u

  • Als startende huisarts op zoek naar de juiste praktijkvorm en financiële ondersteuning (Rita Cuypers, expert de in begeleiding van associaties)
  • Informatica in de huisartsenpraktijk: hoe ziet u het bos door de (software)bomen? (Dr. Arnout Vandekieboom, bestuurslid ASGB)

Specialistendeel: van 21u tot 22u

  • Het ziekenhuislandschap is voortdurend in beweging. Hoe krijgt u inzicht in de verhouding met medische raden, beheerders, netwerken, enz.? (Dr. Herwig Van Dijck, lid ASGB)
  • Hot topics uit de nomenclatuur voor specialisten (Dr. Robert Rutsaert, bestuurslid ASGB)

Praktisch

Inschrijven kan t.e.m. 5 maart 2024 door het webformulier uit deze link in te vullen

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.