Kartel blij met doordrukken van enkele eisen

In de medicomut werd afgelopen week de 40 miljoen euro voor appropriate care afgeklopt. Van die bespaarde 40 miljoen zal er alvast een deel besteed worden aan twee bestemmingen waarop ASGB/kartel aangedrongen heeft en die ook in het akkoord 2021 werden opgenomen, aldus het syndicaat.

"Zo zal het raadplegingshonorarium van de pneumologen verhoogd worden, goed voor 2 miljoen euro. Daarnaast zal ook de vergoeding voor het consult aan het ziekenhuisbed stijgen, goed voor 1,7 miljoen euro. Beide projecten zouden op korte termijn - nog tijdens de zomer - kunnen uitgevoerd worden gezien dit kan via een aanpassing van de sleutelletter."

Toezichtshonorarium geriatrie

"Ten slotte werd in de Technisch Geneeskundige Raad nog een derde voorstel van ASGB/kartel goedgekeurd: het hoogste toezichthonorarium geriatrie wordt verlengd van 5 naar 6 dagen, goed voor 3,8 miljoen euro (dit vergt een KB). Met het saldo van de voorziene 5 miljoen wordt het honorarium zelf verhoogd en dit kan via een eenvoudige aanpassing van de sleutelletter. Wegens de gemiddelde ligduur in een G-dienst zal deze operatie nog wel enkele keren moeten herhaald worden."

"De verhoging van het toezichthonorarium in de D-dienst werd al eerder gerealiseerd."

"Voor de verhoging van het toezichthonorarium in de dagkliniek voor hematologen en (medisch) oncologen is het nog steeds wachten op de publicatie van de KB’s", aldus dr. Thomas Gevaert en dr. Michel Creemers, voorzitters ASGB/kartel, en dr. Robert Rutsaert, bestuurslid ASGB

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.