Inschrijven New Deal kan nog tot (en met) 7 januari

Het nieuwe model New Deal voor de financiering en ondersteuning van uw huisartsenpraktijk, door minister Vandenbroucke voorgesteld, zal bestaan naast de nu al werkende systemen. Kandidaturen konden worden ingediend sinds 27 oktober 2023. Die periode loopt nog tot en met 7 januari 2024. De effectieve start is voorzien op 1 april 2024.

De New Deal wil inspelen op uitdagingen als het 'huisartsentekort', een vergrijzende bevolking met meer zorgvraag door chronische ziekten, weinig ondersteuning in de praktijk. Ook gaat aandacht naar een evenwichtige balans werk-vrije tijd.

De reflectiegroep die de New Deal voorbereidde, was samengesteld uit een brede vertegenwoordiging vanuit de sector: artsensyndicaten, wetenschappelijke beroepsverenigingen, huisartsenkringen, universiteiten, mutualiteiten, KCE, FOD Volksgezondheid en het Riziv. Ook een begeleidende website is voorzien. inclusief simulatietool.

MediSfeer berichtte hier al uitvoerig over.

> New Deal: financieel plaatje van naaldje tot draadje

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.