Huisartsen: diabetespas krijgt zetje

Bij de huisartsen vinden we onder meer volgende initiatieven in het akkoord.

  • De afronding naar boven van het gmd (met 2 cent) tot 30 euro. Dat rekent iets makkelijker. Veel belangrijker is de ‘reanimatie’ van de diabetespas, stipt dr. Hueting aan. Huisartsen die diabetici in hun praktijk identificeren en in hun gmd opnemen, krijgen daarvoor 20 euro (in totaal dus een gmd-prijs van 50 euro). Er wordt bovendien 6,7 miljoen vrijgemaakt omdat de pas nu onderbenut wordt. Dat opent perspectieven, zeker voor de patiënt ook die gesandwicht dreigt te worden tussen allerlei pathologieën. Later kunnen deze gegevens elektronisch worden bijgehouden en uitgewissel, wat de educatie kan bevorderen.

  • De complexe langdurige raadpleging wordt opgewaardeerd. Geconventioneerden krijgen 500 euro extra als praktijkvergoeding, idem dito met de telematicapremie. Wie minstens 100 Sumehr’s oplaadt, heeft ook recht op 500 euro extra. In de toekomst worden praktijk- en telematicapremie samengevoegd.

  • De werkingskosten voor 15 nieuwe wachtposten (5,25 miljoen of 15 x 35.000 euro) worden vrijgemaakt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.