Hilde Deneyer stopt als algemeen directeur bij Vlaams Apothekers Netwerk

Na een samenwerking  van ruim 11 jaar neemt Hilde Deneyer vandaag afscheid van haar functie als algemeen directeur bij het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN). Marleen Haems zal haar ad interim opvolgen. Dat maakt voorzitter Dirk Vos namens het voltallige VAN-bestuur bekend.

Hilde Deneyer is een bekende figuur in de wereld van de gezondheidszorg en de beroepsverdediging. "Ze zette zich jarenlang met passie, enthousiasme en overtuiging in om VAN mee uit te bouwen tot de sterke netwerkorganisatie die ze vandaag is. Dit steeds met het hoofddoel om de apotheker te vertegenwoordigen naar de Vlaamse overheid en andere partners binnen de gezondheids- en welzijnszorg. Onder het directeurschap van Hilde slaagde VAN erin om zich als regionale beroepsvereniging te ontwikkelen tot een gevestigde waarde en belangrijke stakeholder binnen het zorg- en welzijnslandschap. Tevens zorgde ze voor een impactvolle communicatie waardoor VAN en de Vlaamse apotheker mee op de kaart gezet werd", klinkt het in een mededeling van VAN.
 
De organisatie dankt Hilde Deneyer uitdrukkelijk voor haar onvermoeibare inzet en enthousiasme. "We kijken dankbaar en trots terug op haar indrukwekkende realisaties binnen het netwerk en wensen haar alle succes in haar toekomstige ondernemingen."

Dankbaarheid 
Hilde Deneyer schreef een afscheidswoordje. Een greep daaruit: "Het prikkelt me telkens weer om nieuwe dynamieken te begrijpen, om op de juiste trein te springen of mee te surfen op een onverwachte golf. Het biedt kansen en uitdagingen om verandering te voelen en mee vorm te geven, en te zorgen dat we als apothekers aan boord zijn in een snel veranderend zorglandschap en ons telkens nadrukkelijker op de kaart kunnen zeten in Vlaanderen en in Brussel met slechts één doel voor ogen: een toegankelijke kwaliteitsvolle zorg voor burger en patiënt."

"In een maatschappij post corona, waar de nood aan psychosociale omkadering hoog is, kreeg ik tevens de kans om met relancemiddelen de rol van de apotheker als antennefunctie te exploreren en op die manier een brug te slaan tussen zorg en welzijn."

"Vandaag is de dag om de fakkel door te geven: een dag met gemengde gevoelens, en vooral een dag met veel dankbaarheid en hoop."

"Dankbaarheid voor de vele ervaringen, dankbaar voor gisteren, vandaag en morgen."

"Dankbaar voor mijn warm gezin."

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.