Geert Wellens: “We zullen hard juridisch reageren”

Ook Geert Wellens wordt in het dossier genoemd als betrokkene via zijn vennootschap Triginta. “Al een jaar nu probeert de voormalige hoofdarts ons in diskrediet te brengen”, reageert hij. “We kregen van zijn advocaat een brief die meldde dat hij ‘een dossier’ heeft. Ik heb geen dossier gezien. We doen onze zaken in ons ziekenhuis zeer correct en plichtsbewust."

"Het ziekenhuis nam een participatie in DLO in samenwerking met de huisartsen, wat een heel goede, toekomstgerichte zet is. Wij zijn daar nu meerderheidsaandeelhouder. Dit zal de relaties met de huisartsen in de regio zeer sterk verbeteren, wat goed is voor het ziekenhuis en de eerste lijn. We deden dat op een exemplarische manier voor Vlaanderen, later wellicht door anderen gevolgd.

“De akkoorden die al liepen van voor de participatie, worden gewoon verder geëerbiedigd. Het gaat om lopende contracten met het laboratorium CMA waarover ik niet meer kan zeggen. De dividenden die vanuit DLO naar het ziekenhuis komen, gebruikt het ziekenhuis in de ziekenhuiswerking. Geen sprake dus van dichotomie of winstafname of wat dan ook.

Dat een recurrent bedrag van zowat 900.000 euro niet gerechtvaardigd kan worden en boekhoudkundig frauduleus wordt rechtgetrokken? “Daar is niets van aan, die bedragen lopen verder volgens eerdere afspraken en ze kloppen trouwens ook niet. Maar dat is interne keuken. Dit is een actie beschadiging. Wij reageren met harde juridische stappen.”

Lees ook:
Dichotomie in Lier?
> Geert Wellens: "We zullen hard juridisch reageren"

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.