De Panne mikt weer op 'Summerdocs' tegen zomers huisartsentekort

Tijdens de zomervakantie krijgen de huisartsen van De Panne voor het vierde jaar op rij versterking van tijdelijke collega’s die van de gemeente een kabinet ter beschikking krijgen. In ruil krijgen ze van de kustgemeente een gratis verblijf in een vakantiehuis. 

Het kabinet bevindt zich niet langer aan het station in Adinkerke maar rechtover het gemeentehuis in De Panne.

Het fenomeen is bekend: in de vakantieperiode piekt het bevolkingsaantal in de kustgemeente van 11.000 naar 60.000 door het toerisme. Om zowel inwoners als bezoekers een goede eerstelijnszorg te bieden, en tegelijk de druk op de gevestigde huisartsen te verlichten, heeft het bestuur van De Panne een verblijfspakket voor de zomerdokters uit het binnenland samengesteld. 

Summerdoc heet het proefproject dat een succes blijkt en al aan zijn vierde editie toe is. Het 'Summerdoc' biedt artsen een goed uitgerust dokterskabinet. De artsen gaan in de zomer één of meerdere weken tijdelijk maar voltijds aan de slag. Tijdens die periode verblijven zij samen met partner of gezin gratis in een vakantiewoning. Daarnaast krijgen artssen ook extra's aangeboden zoals een beschikbare strandcabine, gebruik van (elektrische) fietsen, een initiatie zeilwagenrijden, een bezoek aan Plopsaland De Panne of een partijtje tennis of padel. 

Dr. Tine Huyghe en Loesia Tryssesoone begeleiden de Summerdocs. Kandidaturen zijn welkom via summerdoc@depanne.be. Meer info vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.