Conventiepremie: deadline verschoven

Het Riziv voorziet een (omstreden) conventiepremie waarvoor een bedrag opzijgezet werd van 100 miljoen. " Met deze maatregel willen we zorgverleners die de tarieven respecteren tegemoet komen bij de oplopende praktijkkosten voor personeel, energie, enz. Hiermee vermijden we dat deze kosten worden doorgerekend naar de patiënten, waardoor hun gezondheidszorgkosten verder oplopen in deze financieel moeilijke tijden", heet het. 

De conventiepremie werd wel vanuit syndicale hoek op de korrel genomen. Blijkbaar is er ook te velde weinig animo rond.

Zorgverleners wordt het zo gemakkelijk mogelijk gemaakt want de premie wordt automatisch uitbetaald waar mogelijk: "U hoeft dus niets te doen", klinkt het. "We vragen enkel dat er een rekeningnummer beschikbaar is in ProGezondheid. Om voor de conventiepremie in aanmerking te komen, diende u tegen 30 november 2023 een rekeningnummer te registreren. Om tegemoet te komen aan de vraag van de betrokken zorgverleners naar meer tijd om het rekeningnummer te registreren, hebben we als gunstmaatregel de deadline verschoven. U kan nu bijgevolg een correct rekeningnummer registreren tot en met 31 mei 2024.

> Conventiepremie: minimumdrempels, voorwaarden

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.