Achttien maanden met probatie-uitstel voor voyeur-kinesitherapeut

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een 29-jarige man uit Beveren schuldig bevonden aan voyeurisme. Hij werkte als kinesist en filmde collega's en patiënten toen ze zich uitkleedden voor de behandeling. Hij kreeg achttien maanden cel, met probatie-uitstel.

Op 1 juni 2022 deed een vrouw aangifte van voyeurisme. Ze vermoedde dat een collega, bij wie ze ook in behandeling was door gezondheidsproblemen, haar tweemaal stiekem had gefilmd toen ze zich aan het uitkleden was. Ze confronteerde de man er via een collega mee, maar die ontkende. Hij toonde ook zijn telefoon waarop geen beelden te zien waren, waardoor de vrouw ook niet geloofd werd door haar baas en collega's.

De man werd verhoord en gaf toe haar eenmaal bewust te hebben gefilmd en eenmaal onbewust. Hij zei dat hij nog een andere collega en een patiënte eveneens had gefilmd. Waarom hij dat had gedaan, zei hij niet. Zijn gsm werd in beslag genomen voor verder onderzoek. Daardoor besefte de man dat er nog meer feiten aan het licht zouden komen, waardoor hij zichzelf korte tijd later bij de politie meldde en nog feiten toegaf. 

Het parket vroeg twaalf maanden met probatie-uitstel, maar de man kreeg achttien maanden met probatie-uitstel. Hij kreeg een contactverbod met zijn voormalige collega opgelegd, moet zijn behandeling verder zetten en controle op internetgebruik toelaten. Hij wordt ook voor vijf jaar ontzet uit zijn rechten. De man beschouwt zichzelf niet als een voyeur. "Voor mij is dit net hetzelfde als naar porno kijken", zei hij tegen een verbaasde rechter.

De collega die aangifte had gedaan, kreeg een voorlopige schadevergoeding van ruim 5.000 euro toegewezen. Een gerechtsdeskundige moet haar definitieve schade bepalen. Een patiënte die zich ook burgerlijke partij stelde, krijgt 5.000 euro.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.