Aantal tegemoetkomingen voor mensen met handicap nog nooit zo hoog

Ruim 230.000 Belgen met een handicap krijgen maandelijks een inkomensvervangende tegemoetkoming. Dat aantal is nooit eerder zo hoog geweest. Op jaarbasis gaat het om een stijging met 6,2 procent, meldde De Zondag.

De zondagskrant wees erop dat veel mensen die recht hebben op een financiële tegemoetkoming die vaak niet aanvragen. Daarom heeft de Directie-Generaal voor Personen met een Handicap, van de FOD Sociale Zekerheid, vorig jaar extra personeel aangeworven. "Het ging om 65 mensen, van wie 20 bijkomende maatschappelijk assistenten", zegt directeur-generaal Julie Clement. "Via zitdagen en huisbezoeken hebben de maatschappelijk assistenten rechtstreeks contact met de burgers en kunnen ze hen begeleiden bij de verschillende stappen van een aanvraag of de begeleidi ng van hun dossier. Door de komst van de nieuwe collega's organiseren we nu 45 procent meer zitdagen dan vroeger. Ook de achterstand bij de sociale onderzoeken is drastisch gedaald in alle provincies."

In totaal hebben 593.440 Belgen een erkenning van hun handicap bij dit overheidsagentschap. Er zijn in ons land ook 476.114 geldige parkeerkaarten voor mensen met een handicap in omloop.

Gisteren was de Internationale Dag van Personen met een Handicap.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.