Al voor de derde keer organiseren de Antwerpse studentenorganisaties SOGA, EMSA en Aesculapia een jaarlijkse benefietweek voor een goed doel. De studenten plaatsen dit jaar hun benefiet in het teken van diabetes in ontwikkelingslanden, een onderschatte problematiek.
Op 28 februari organiseert Domus Medica voor het eerst een opleidingsnamiddag voor kringbestuurders. Deelnemers kunnen kiezen uit drie onderwerpen, die in parallelsessies worden besproken: informatisering, het opstellen van een toekomstplan voor de kring en boekhoudkundige vraagstukken.
In een opmerkelijk artikel dat onlangs verscheen in het tijdschrift Deontologie en Tuchtrecht (1) wijst prof. Herman Nys (medisch recht KU Leuven) op de tanende invloed van de Orde van Artsen, en bij uitbreiding de medische deontologie. Hij heeft vragen bij de langetermijnstrategie die hieraan ten grondslag ligt en die zou indruisen tegen de principes van een democratische rechtsstaat.
Het Grondwettelijk Hof ging niet in op een verzoek tot nietigverklaring van de verhoogde taks op de liquidatiebonus. Die taks steeg van 10 naar 25% onder Di Rupo. In de feiten maakt de verwerping van het Hof weinig uit, want op politiek vlak haalden de bezitters van een (artsen)vennootschap hun slag wel thuis.
Naar goede gewoonte organiseert het Vlaams Artsensyndicaat ook dit jaar een najaarssymposium, dat plaatsvindt op 8 november. Het thema is ‘Administratie versus zorg’...
Artsen hebben vanaf de publicatie in het Staatsblad 30 dagen de tijd om te reageren met betrekking tot hun conventiestatus.
De eerste 3D-print-geassisteerde hartingreep met innovatieve ablatietechniek is een feit. Een wereldprimeur volgens het OLV-ziekenhuis Aalst dat deze prestatie op zijn conto kan schrijven.
Het 15e medisch-politiek congres van Artsenkring Halle en Omgeving stond in het teken van e-Health en het gebruik van het elektronisch medisch dossier. “2015 zal in de huisartsenwereld bekendstaan als het jaar waarin het EMD versie 1 overging in het EMD versie 2”, zegt kringvoorzitter dokter Frank Mertens. “Tenminste, als de arts er zin in heeft.”
De KCE-studie over een nieuw soort uitstrijkje om de vijf jaar deed deze week heel wat stof opwaaien. Federale materie, maar met Vlaamse raakvlakken als het gaat om preventie. Jo Vandeurzen laat de deur open over de (her)organisatie van het uitstrijkje.
De administratieve kost bij het ziekenfonds van de NMBS ligt 70% hoger dan bij grote ziekenfondsen, argumenteert kamerlid Valerie Van Peel. Weg ermee, ook om nog heel wat andere redenen.
Den Jackpot ware 1 zone 10 in heel stad zodat enkel mensen met een rollator nog ontsnappen aan deze vermo(l)mde vorm van ballastingen heffen !
Wetenschappelijke bedenkingen bij snelheidsboetes bij 51 km/u
Heel juist … deze boetes zijn totaal ridicuul !
Verklaar je nader JP Sansen . Wat insinueer je hier ?
Aantal gevallen van mazelen in Vlaanderen neemt snel toe
Wij steunen haar volledig . De aandacht die nodig is om zo correct te rijden is nefast voor de concentratie die nodig is om de andere weggebruikers niet te schaden en ongevallen te voorkomen .
Medi-Sfeer Nr. 779
Schrijf u gratis in op onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en nog veel meer ...
Wetenschappelijke bedenkingen bij snelheidsboetes bij 51 km/u
Wetenschappelijke bedenkingen bij snelheidsboetes bij 51 km/u
Aantal gevallen van mazelen in Vlaanderen neemt snel toe
Wetenschappelijke bedenkingen bij snelheidsboetes bij 51 km/u