Gentse Floraliën starten met expo in Provinciehuis over 250 jaar bloemen in de stad

In Gent start vanaf 1 april een expo in het Provinciehuis die focust op 250 jaar bloemen en planten in de stad. In 1772 vonden de eerste bloemenmarkten plaats op de Kouter. 250 jaar later trekken de Gentse Floraliën opnieuw naar de stad voor een 4-daags "floraal topevenement", dat loopt van 29 april 2022 tot en met 8 mei 2022.

Zowat 1.700 leden van Community Gentse Floraliën organiseren de tentoonstelling, die zich toelegt op de impact van de Gentse Floraliën op de economie en ecologie in de stad. Ze is de aftrap van de volwaardige editie die twee keer voor corona is moeten wijken. De Floraliën zijn een hoogtepunt voor wie houdt van florale creaties. Bezoekers trekken erheen om een uiteenlopend aanbod aan bloemen en planten te ontdekken.

"In deze uitdagende coronatijden worden de gezondheids- en welzijnsvoordelen van tuinieren steeds belangrijker" zegt algemeen directeur Pieter Toebaert. "Daarom leggen we dit jaar de nadruk op biodiversiteit, klimaat, innovatie en gezondheid."

Het zwaartepunt van de Floraliën ligt in de Floraliënhal en het aanpalende congrescentrum ICC. Maar ook op andere locaties in de stad, zoals de Plantentuin en Huis van Allijn, zijn randactiviteiten voorzien.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.