Verdachte Rotterdam had het gemunt op examencommissie Geneeskunde

De 32-jarige Fouad L., die donderdag in de Nederlandse stad Rotterdam drie mensen doodschoot, had het gemunt op de examencommissie van de faculteit Geneeskunde van de Erasmus Universiteit. Het Erasmus Medisch Centrum kreeg daarover signalen binnen.

Een lid van de examencommissie dat risico liep, is op tijd door de politie in veiligheid gebracht, zegt Stefan Sleijfer, voorzitter van de raad van bestuur van het academische ziekenhuis. De politie kan vooralsnog niet bevestigen dat er signalen waren dat de examencommissie gevaar liep. "Het onderzoek is nog in volle gang", laat een woordvoerder weten.

Sleijfer wil verder alleen kwijt dat de man een geneeskundestudent was, die een psychologisch onderzoek moest ondergaan voordat hij zijn artsenbul zou krijgen. De examencommissie besloot tot dat onderzoek nadat het Nederlandse Openbaar Ministerie in mei in een brief twijfels had geuit of de man wel geschikt was om arts te worden. Hij was eerder veroordeeld voor dierenmishandeling. De student stond niet afwijzend tegenover het gevraagde onderzoek, maar de commissie hoorde er nooit meer iets van.

De relatie met de docent die in het Erasmus MC werd doodgeschoten, is volgens de bestuursvoorzitter onduidelijk. Over het motief van de dader is nog niets bekend.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.